Voorstelling angst 29 november Driebergen

Op dinsdagavond 29 november organiseert de Angst Dwang en Fobiestichting een bijzondere avond in Driebergen, met als thema: Angst neemt de regie.

De avond begint met de interactieve theaterdocumentaire ANGST van theatermakers PodiumT, die als basis dient voor een goed gesprek na de pauze, met de toonaangevende deskundigen Ton van Balkom en Else de Haan.

Eén op de 4 mensen heeft minstens een keer in het leven last van overmatige angst, met alle nare gevolgen van dien. Dat kan een specifieke fobie zijn, zoals pleinvrees, of smetvrees, maar ook een brede sociale angst. Het is vaak een sluipend proces wat maakt dat mensen geïsoleerd raken en klachten krijgen als dwang, hyperventilatie en zelfs kan het leiden tot depressie.

De voorstelling ANGST brengt op indringende wijze in beeld hoe angst de regie kan nemen in het dagelijks leven.

Discussieprogramma

Na de pauze is het tijd voor discussie. De gesprekspartners in ANGST neemt de regie zijn niet de minsten: Ton van Balkom is hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de werkgroep die de nieuwe zorgstandaard Angst opstelt. Else de Haan is psycholoog & psychotherapeut, bijzonder hoogleraar cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten, voorzitter van de ADF stichting en bij het brede publiek bekend als de begeleidster en expert bij het RTL 5 programma ‘Levenslang met Dwang’. Samen met deze experts gaat het publiek in op vragen als: hoe kan je ondanks je angst werken aan je klachten? Hoe neem je de regie en waarom is dat belangrijk?

Locatie

Champ’Aubert
Boterbloem 1
3972 SB Driebergen-Rijsenburg

Vrij parkeren. Vanaf station Driebergen bereikbaar met bus 75 richting Driebergen Wildbaan (bushalte voor de deur). 10-15 min. reistijd

Duur

19.30 u – 21.30 u inclusief pauze.
Zaal open om 19 uur.

Reserveren

Toegangskaartjes incl. pauzedrankje kosten 5 euro voor ADF-leden en 15 euro voor niet-leden. Reserveren via overmaken van deze kosten op IBAN NL03 INGB 0000 9157 43 t.n.v. ADF stichting o.v.v. het aantal gewenste kaartjes en ‘ANGST neemt de regie’.

Uw toegangskaartjes liggen vanaf 19 uur voor u klaar bij de entree.

Informatie

Email: info@hyperventilatie.org
Tel: 0900 – 2008 711 (werkdagen 9-13.30 u, woensdagavond 19-20.30 u)

Voorstelling angst 29 november Driebergen

Zoeken
X