MiddagSymposium 22 september Depressie, angst, stemmingsklachten en suïcide

Depressie, angst, stemmingsklachten en suïcide
Wat kan je doen?

Depressie, stemmingsklachten en angst komen in onze maatschappij veel voor. Ze hebben een breed scala aan oorzaken en de mate van ernst varieert. Of u nu werkzaam bent als poh-ggz, huisarts, coach, psycholoog of hulpverlener binnen in een wijkteam, u zult allemaal geregeld cliënten of patiënten hebben die stemmingsklachten ervaren.

Het is belangrijk om stemmingsklachten tijdig te signaleren en vast te stellen of het om een mildere vorm van depressie of angst gaat of dat doorverwijzen van groot belang is. Stemmingswisselingen kunnen een belangrijke indicator zijn van een disbalans in iemands leven. Afhankelijk van de oorzaak (bijvoorbeeld rouw, verlies, verslaving, stress, angst, etc.) kan de benodigde aanpak worden bepaald.

Er rust vaak nog een taboe op depressie, angst en suïcidaliteit. Het bespreekbaar maken van somberheid, angstgevoelens en gedachten over dood zijn echter van groot belang om de klachten aan te kunnen pakken. Hoe praat je als professional over deze klachten? Wanneer moet je je cliënt doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg en wat kan je goed zelf oppakken? Cognitieve gedragstherapie is een veel gebruikte en breed toepasbare methode, waar vaak al snel vooruitgang mee te boeken is. Maar er zijn ook andere interventies, behandelstappen en aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Het symposium vertelt u hier meer over.

Bij deelname is het boek Stemmingsklachten, Methoden, casuïstiek en oefeningen van Corrie Baas inbegrepen.

Doelgroep
Hulpverleners (SPH, MWD), poh-ggz, coaches, trainers, arbo-/huisartsen , therapeuten en psychologen die werken met volwassen en/of jongvolwassenen.

Meer informatie, het programma, toelichting op de inhoud en achtergrondinformatie leest u binnenkort ook in het online programmaboekje van het symposium op www.220916.logacom.nl.

Kijk ook hier verder voor meer informatie en aanmelding.

Zoeken
X