De praktijk voor psychotherapie en maatschappelijk werk Schut & Ter Wal traint mensen met angst-en dwangklachten die naast een gerichte angst-of dwangbehandeling oog en aandacht willen voor hun eigen persoonlijke kracht en mogelijkheden.

“We geven deze training omdat het van belang is dat mensen een houvast vinden om niet terug te vallen in hun angstklachten. Het doel van deze training is zicht krijgen op en bewust worden van eigen mogelijkheden, kwaliteiten en kracht en dit op persoonlijke en eigen manier in te vullen. Vervolgens verder te ontwikkelen en aandacht aan besteden om zo terugval te voorkomen.
Bijvoorbeeld, het ontdekken van talent om te schrijven. Dit kan leiden tot artikelen publiceren. Of goed kunnen observeren wat kan leiden tot het maken van mooie foto’s.

Centraal in de training staat, dat het begint bij de persoon zelf en gekeken wordt wat zij/hij aan eigenheid heeft. Vast staat dat ieder mens iets aan capaciteiten heeft wat door de klachten niet altijd direct zichtbaar is. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten, heeft maximaal 8 deelnemers en wordt gekenmerkt door positiviteit en een waardevolle en respectvolle manier van met elkaar omgaan. Tijdens de bijeenkomsten worden er verschillende thema’s besproken, die tot doel hebben om te ontdekken wat je kan, wat je interesses zijn en waar je energie van krijgt. De verschillende bijeenkomsten tot nu toe hebben geleid tot verrassende resultaten. Het is mooi om te zien hoe mensen mogelijkheden bij zichzelf ontdekken. De training is vooral ERVAREN!”

Trainer Paul Schut

“Ik ben 31 jaar werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige, waarvan de laatste 20 jaar vooral op het gebied van angstklachten en exposure-therapie. Daarnaast heb ik veel ervaring in behandeling van mensen met een burn-out en depressieve klachten. In maart 2015 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Naast de praktijk ben ik werkzaam als POH GGZ bij diverse huisartsen. Ik heb een onderzoekende belangstelling voor hoe mensen problemen overwinnen en welke factoren hierin helpend zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen op een effectieve en efficiënte manier geholpen worden met een blijvend resultaat.”

 

Trainer Margot ter Wal

“Ik heb de opleiding HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening gevolgd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik heb mij ontwikkeld als een veelzijdige maatschappelijk werker en ervaring opgedaan met individuele -, systeem- en groepsbehandeling. Daarnaast ben ik ervaren in het ontwikkelen van projecten, methodieken en het geven van trainingen, voorlichting & PR. Ik ben ondernemend, initiatiefrijk, innovatief, doelgericht, open-minded en betrouwbaar. Mijn interesses liggen vooral in een andere manier van aanbieden van zorg, behouden van eigen regie, invloed en de kracht van de mens. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten voor sociale verbinding en maatschappelijk betrokkenheid.”

—————————————————————————————————————————

Omdat we begrijpen dat zo’n training aangaan best een sprong in het diepe kan zijn hebben we samen met de trainers besloten om een workshop aan te bieden om kennis te maken met deze andere aanpak! De workshop is eenmalig te volgen en duurt ongeveer 2 uur.
Ben je geïnteresseerd in deze workshop, laat het ons weten via trainingen@adfstichting.nl

Workshop ‘Een Andere Kijk’
Datum: volgt later
Kosten: Introductieprijs €10,- per persoon (Vriend of Supporter zijn is geen voorwaarde)
Inschrijven kan via e-mail: trainingen@hyperventilatiestichting.nl. U ontvangt dan een bevestiging via e-mail met betaalgegevens.

————————————————————————————————————————–

Training
Wanneer?
Bij voldoende deelnemers start er in het voorjaar weer een training Andere Kijk.
De data zijn als volgt:
19 maart
2 april
16 april
7 mei
21 mei
4 juni
18 juni
2 juli

Tijd:
19.30-21.30 uur

Waar?
Nederlandse Hyperventilatie Stichting, Hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen

Kosten?
Vrienden van NHS: €240,-.
Supporters en niet-donateurs: €350,-.

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.

Aanmelden?
Mail naar trainingen@hyperventilatiestichting.nl

Zoeken
X