Radio interview over angst- en dwangklachten

Anton Versluis, actief CDA-lid en sinds kort bestuurslid van de Angst, Dwang en Fobie stichting, gaf op 4 september een interview bij Radio Schiedam om aandacht te vragen voor angstproblematiek. Het interview zal ook op andere regionale zenders worden uitgezonden.

In Nederland heeft 1 op de 5 mensen last van een angst-of dwangstoornis, in 40% van de gevallen in combinatie met een depressie. Anton Versluis vergelijkt een alledaagse angst en echte angstproblematiek met het verschil tussen een verzwikte enkel en een gebroken been: het eerste geneest uit zichzelf, het laatste heeft bijzondere aandacht nodig. Met een angststoornis vermindert de economische inzetbaarheid sterk, maar belangrijker vanuit de basis van het CDA (‘de mens centraal’): het tast ook de kwaliteit van leven ernstig aan.

Een tijdige onderkenning van deze stoornissen kan veel leed voorkomen, maar helaas wordt het vaak niet herkend door de huisarts of zelfs door de patiënt zelf. Het CDA WI heeft op 29 september een symposium over dergelijke uitdagingen voor onze gezondheidszorg.

Een brede bewustwording van angst- en dwangproblematiek is in ieder geval erg belangrijk. De Angst, Dwang en Fobie stichting zet zich hiervoor in en biedt Lotgenotengroepen aan waar mensen elkaar verder helpen. Het hele interview is hier te beluisteren.

Radio interview over angst- en dwangklachten

Zoeken
X