Gezien in Vizier; dit moet je gelezen hebben!

Interview met Karin Bloemen over haar trauma’s en veerkracht;
Ik zie mezelf liever als overlever dan als slachtoffer

In een openhartig interview vertelt ze over de gevolgen van haar traumatische jeugd getekend door seksueel misbruik, angst en geweld, maar ook over de drang tot overleven en haar enorme veerkracht die maken dat ze is herrezen uit de narigheid.

Review: Ik ben er stil van en zeer ontdaan! Ik kan alleen maar mijn enorme respect uitspreken voor Karin haar moed om dit verhaal ‘schaamteloos’ op te schrijven en de veerkracht die zij in zichzelf heeft weten te vinden om alsnog haar leven op zo’n mooie manier vorm te geven, gebouwd op ware liefde!!

Dit boek kun je bestellen bij bol.com

Een psychische aandoening is het grootse gezondheidsprobleem in rijke landen

Veel mensen denken dat een psychische aandoening ongeneeslijk is of dat je hooguit kunt leren het een beetje “binnen de perken” te houden. Ze weten niet dat de meeste mensen echt kunnen herstellen als ze de juiste hulp krijgen. Het is slechts één van de citaten en weetjes uit het boek Therapiewinst van Richard Layard en David M.Clark.

In navolging op vorig jaar toen het boek verscheen en onze voorzitter Josine van Hamersveld deze aanbood aan staatssecretaris Paul Blokhuis hebben wij opnieuw ervaren dat dit een heel waardevol boek is.

Een gebroken been wordt meteen, zonder aarzeling, gezet, maar een gebroken geest niet. Psychische pijn is net zo echt en voelbaar als fysieke pijn, maar toch worden deze twee typen van pijn niet op dezelfde manier benaderd. Iemand met een lichamelijke ziekte wordt vrijwel altijd behandeld, maar slechts één op de drie psychisch zieken wordt geholpen. Richard Layard en David M. Clark, respectievelijk econoom en klinisch psycholoog, schreven een boek over deze eigenaardige (en kwalijke) gang van zaken. Ze laten zien wat wij in het rijke Westen, maar eigenlijk wereldwijd, laten liggen aan menselijk kapitaal en wat de kosten daarvan zijn, zowel vanuit menselijk als vanuit economisch oogpunt.

Heb je interesse in nog meer waarde van een psychologische behandeling? Bestel dan snel het boek via uitgeverij Boom

Ben je nog geen Vriend en ontvang je hierdoor dus geen Vizier, vraag deze dan eenmalig aan of Help ons helpen en word Vriend, dan ben je verzekerd van 4 edities per jaar op je eigen deurmat!

Zoeken
X