Ouders en partners

Samen……jouw verandering inzetten

Heb jij te maken met een gezinslid met angst, hyperventilatie  of dwang? Al of niet in combinatie met een andere diagnose of andere problematiek?

Je hebt alles geprobeerd en gedaan. Je loopt op je tenen. Je bent niet meer de ontspannen man of vrouw van vroeger. En het helpt niet. Je kunt thuis niet vrij ademhalen, je durft je niet te ontspannen en je blijft je aanpassen aan de ander in de hoop dat het wel een keer werkt. Je blijft hetzelfde doen omdat je niet weet hoe je het anders zou moeten doen.

Hoe zou je leven eruit zien als je dit niet zou doen? Hoe zou het zijn om te kiezen voor jezelf? En te ontdekken dat je dan misschien kiest voor jezelf en je partner of kind?

Wil je hetzelfde bereiken als in een individueel traject, maar vind je het fijner om dit samen in een kleine groep te doen? Om meer ervaringen uit te wisselen en steun te voelen van mensen die jouw situatie herkennen?

Dan is er de mogelijkheid tot een twee-maanden-traject in samenwerking met de Sterk in Eigen Kracht, bestaande uit:

 • twee zaterdagen live training van mij van 10.30 tot 16.00 uur in Driebergen
 • gedurende twee maanden een geheime Facebookgroep, waarin je al je vragen kunt stellen en je ervaringen kunt delen

Tijdens de twee zaterdagen ga je in een kleine groep aan het werk volgens de Boonstra-methode.

 • Inzicht krijgen in het patroon waar jij in vastzit
 • Ontdekken hoe jij dat patroon in stand houdt
 • In een veilige groep durven kiezen voor jezelf. Liefdevol en zorgvuldig naar jezelf en naar je gezin

Je leert omgaan met je eigen angst, je gaat ontdekken wat jij wilt en hoe jij daar duidelijk in kunt zijn.

De Facebookgroep is de plek om steun te vragen en te geven, positieve ervaringen te delen en je teleurstellingen te uiten, al je vragen te stellen. Jullie mogen op elkaar reageren en natuurlijk krijg je antwoorden van de trainer, maar ook vragen!

Trainer Thea van Bodegraven:

“Zelf ben ik ervaringsdeskundige als naaste. Ik ben partner en ouder van twee gezinsleden met angst en dwang. Pas na 18 jaar meedwangen en vermijden ontdekte ik dat de verandering bij mij moest beginnen. Dit blijkt zo goed te werken dat ik van de begeleiding van naasten mijn werk heb gemaakt in mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht.
De angst en dwang is nog steeds onderdeel van mijn gezin. Maar wij laten het niet meer leidend zijn. En dat heb ik voor een groot deel mogelijk gemaakt door uit het meedwangen en vermijden te stappen.
Als ik het kan, dan kun jij het ook!”

Praktische informatie:

 • Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers
 • Trainingsdata 2020:
  • LET OP: Momenteel kunnen de trainingen geen doorgang vinden i.v.m. het coronavirus. Houd onze site in de gaten voor nieuwe data.

De trainingen duren van 10:00 tot 16:00 uur.
en er is voor 2 maanden deelname aan de facebookgroep.

 • Inclusief hapjes/drankjes/lunch op de twee zaterdagen
 • In Driebergen
 • Kosten €350 (ben je Vriend van de NHS dan betaal je 300,-)
 • Wanneer je niet op Facebook zit, kun je een profiel aanmaken dat je verder niet gebruikt. Het is een geheime groep, niemand kan zien dat jij daar in zit en niemand kan lezen wat daar geplaatst wordt. Mensen kunnen alleen via de trainer in de Facebookgroep komen.

Heb je belangstelling en wil je meer informatie? Mail dan naar info@hyperventilatie.org of bel met 0343 518080

Samen…… jouw verandering inzetten?

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.


Let op 

Werkt het inschrijfformulier niet naar behoren? Het is ook mogelijk je aan te melden voor de training via het inschrijfformulier van de ADF stichting >>
Zoeken
X