Open over Angst – we gaan het taboe doorbreken

Er rust een vreselijk taboe op angst- en hyperventilatieklachten. En dat terwijl een op de vijf mensen er mee te maken krijgt. Als patiëntenvereniging doen wij er alles aan om de verborgen pijn zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wij weten dat onze achterban het taboe rond angststoornissen ook wil doorbreken. En dat is goed nieuws. Want hoe vroeger je een angststoornis signaleert, hoe eerder behandeling en hulp mogelijk is.

Start van de landelijke campagne
De NHS stichting lanceert daarom de campagne #openoverangst. Daarin vragen wij aandacht voor de verschillende gezichten van angst. We laten zien welke impact het heeft op het dagelijks leven van duizenden Nederlanders. Ook moedigen wij mensen met een angststoornis aan om open te zijn over hun problemen. Alleen zo kunnen familieleden, werkgevers, leerkrachten etc. gaan begrijpen wat het betekent om gebukt te gaan onder een angststoornis.

De mediacampagne bestaat uit filmpjes gemaakt door studenten van de HKU. In deze korte films vertellen we het verhaal van verschillende mensen en hun angstprobleem. Ook zijn er radiospots en interviews. Maar belangrijker nog is de social media campagne #openoverangst, met de oproep om je verhaal te delen op de website. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Alleen kunnen we het niet.

Beton
Je zal de deur maar niet uit komen omdat je alles moet controleren. Niet 1 keer, maar ‘tig’ keer. Of het lukt je gewoon niet om in die trein te stappen, omdat de paniek zo toeslaat dat je benen voelen als betonblokken. Voor veel mensen is dit dagelijkse realiteit.

Bekijk hier de filmpjes die studenten van de HKU voor ons maakten over angst.

en vertel jouw eigen verhaal.

 

 

 

Zoeken
X