Maatregelingen i.v.m. het Coronavirus

De regering heeft op advies van het RIVM de coronamaatregelen in ieder geval verlengd tot 19 mei 2020. Bestuur en directie van de NHS stichting vinden het verstandig om deze adviezen ter harte te nemen. We werken met meer dan 100 vrijwilligers in het hele land, zodat we een verantwoordelijkheid hebben om hierin voorzichtig te handelen. In lijn met de RIVM-adviezen nemen wij de volgende maatregelen:

1. De vrijwilligers op kantoor werken – daar waar mogelijk – zoveel mogelijk thuis. Hierdoor kan het voorkomen dat je iets langer moet wachten op bijvoorbeeld een bestelling. We doen ons best eventuele vertraging tot een minimum te beperken.

2. Sinds het uitbreken van het coronavirus wordt onze telefonische hulplijn veel gebeld over (angst voor) het coronavirus. Juist in deze tijd hebben mensen behoefte aan een luisterend oor en ervaringsdeskundige ondersteuning. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers is de ADF-hulplijn gewoon bereikbaar op 0343 753009 (op werkdagen van 9:00 uur tot 13:30 uur).

3. De gespreksgroepen voor lotgenoten in het hele land worden geannuleerd en (onder voorbehoud) verplaatst naar najaar 2020.

4. Op kantoor van NHS worden, in ieder geval t/m augustus 2020, geen bijeenkomsten en trainingen georganiseerd

Gedurende de periode dat deze maatregelen van kracht zijn, bepaalt het bestuur van de NHS stichting aan de hand van beschikbare overheidsinformatie of maatregelen versoepeld worden of nog langer van kracht blijven.

We wensen iedereen die te maken krijgt met het coronavirus sterkte toe en spreken tegelijkertijd de hoop en het vertrouwen uit, dat we allemaal goed door deze periode heen komen.

Zoeken
X