Deelnemers gezocht voor onderzoek naar sociale angst

Pro Persona werkt samen met de Radboud Universiteit Nijmegen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, om mensen die lijden aan sociale angst (spreekangst) de beste zorg te kunnen bieden. Als je een sociale angststoornis (spreekangst) hebt, ervaar je veel angst in allerlei sociale situaties, zoals telefoneren, een presentatie geven of een gesprek aanknopen. Om die reden vermijden mensen met een sociale angststoornis vaak allerlei sociale situaties.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat een lage dosering testosteron sociale angst en vermijdingsgedrag bij vrouwen vermindert. Wij willen in de SpeakUp! studie onderzoeken of we de effecten van een exposuresessie voor sociale angst voor vrouwen in de leeftijd van 18-45 jaar kunnen verbeteren, door exposure te combineren met testosteron.

Op dit moment zijn wij op zoek naar deelnemers voor deze studie. Ben jij een vrouw tussen 18 en 45 jaar die last heeft van sociale angst en in het bijzonder spreekangst? Dan zijn we op zoek naar jou! Het onderzoek zal plaatsvinden in Nijmegen. Wil je meer informatie ontvangen over de studie of heb je interesse om deel te nemen aan de studie? Neem dan contact op met één van onze onderzoekers via: speakup.onderzoek@propersona.nl

 

Zoeken
X